Sari la conținut

Îți expediem comanda în maxim 24 de ore

Coș
0 articole

Blogul Articole Vanatoare

Hultafors - Topoare făurite manual

Hultafors - Topoare faurite manual

Hults Bruk a fost fondată inițial în 1697 în Valea Hult din sud-estul Suediei. Forjarea manuală a început cu fabricarea cuielor pentru construcția de nave și pentru realizarea barelor de fier.

Mai târziu productia s-a diversificat, cu tipuri de placi metalice, lanțuri de ancoră și piese turnate, urmate de unelte lucrate de mână, cum ar fi topoarele și harleti, folosite de fermierii din regiune pentru a lucra in păduri și în agricultura.

Prin 1870, topoarele au devenit o parte importantă a producției lui Hults Bruk. Proprietarul de atunci, un fierar-șef numit Ekelund, a cumpărat două mașini noi de forjat în 1877 pentru a satisface cererea.

Sfârșitul secolului al XIX-lea a fost o perioadă turbulentă în Suedia. Revoluția industrială a adus schimbări în întreaga Europă. Ca urmare a evoluțiilor majore în toate ramurile industriale, s-a simtit nevoia de un plus de eficacitate a productiei. Importanța sporită a silviculturii și tăierea copacilor au determinat cresterea cererii de topoare si unelte necesare silvicultorilor.


Astăzi, Hults Bruk este un mix de istorie si traditie in fabricarea unor topoare de o calitate deosebita, cultura de bază nu sa schimbat de-a lungul anilor. Hultafors sarbatoreste 300 de ani de traditie si faurire a topoarelor forjate, produsele fiind numite dupa faimosii fierari din zona Hultafors, Suedia.

 

Puteti viziualiza/comanda produsele din magazinul online: https://articolevanatoare.ro

Articol anterior
Articol următor

Lasa un comentariu

Toate comentariile blogului sunt verificate înainte de publicare

Multumesc pentru abonare!

Acest email este deja înregistrat!

Cumpărați aspectul

Alege Opțiunile

Editare opțiune
this is just a warning
Contul meu
Coș de cumpărături
0 Articole